Flärdvandringen med chokladprovning

Välkommen till en flärdfull stadsvandring i Stockholms äldsta kvarter med en avslutande chokladprovning. Under denna stadsvandring tar vi oss an historiska stockholmares mat- och dryckesvanor, deras syn på mode, glamour, skvaller och skandaler! Vad åt man på de fina middagarna i 1880-talets borgarvåningar? Hur dukade man borden och hur tillreddes egentligen en svan?

Vi berättar om det extravaganta modet på 1700-talet, kungahusets överflöd och tissel och tassel i slottskorridorerna. Inte ens vår tids skvallerpress kan mäta sig med hovet under denna tid.

Vi gör stopp på kända och okända adresser och låter er komma in under huden på kända historiska svenskar. Hade Axel von Fersen verkligen ihop det med Marie Antoinette och hur kom det sig att Sofia Magdalena till slut lyckades bli gravid med Gustav III? Vår stadsvandring avslutas med en exklusiv chokladprovning på Boutique de chocolat på Tyska Brinken.

Denna stadsvandring vältrar sig i historisk lyx och flärd, och är något för alla historiskt intresserade. Eller för dem som vill ha något att jämföra dagens kändisskap med!

Stadsvandring ca 1,5 timme
Chokladprovning ca 1 timme. Alla deltagare får 10% rabatt i butiken i samband med provningen.Share |